Η Ωραία Κοιμωμένη

Μια παράσταση για τα παιδιά.... μικρά και μεγάλα.

 

Βασισμένο στο ευρέως γνωστό παραμύθι του Perrault, το μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη», δημιουργήθηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού χορού, ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά κυρίως ως η πιο επιτυχημένη δημιουργία που συνέθεσε ποτέ ο Tchaikovsky.

Είναι μοναδικό για την μεγάλη γκάμα μουσικής και τον μεγάλο αριθμό των χαρακτήρων, καθώς και τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια και τη φαντασμαγορική χορογραφία. Η παραμυθένια πλοκή του έργου ενσωματώνει μια συγκινητική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και κινδύνους που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη μεγάλη δύναμη της αγάπης. Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα του στα Μπολσόι της Μόσχας.

Η ιστορία ξεκινάει από την γέννηση της πριγκίπισσας Aurora, εξελίσσεται με τον περίφημο μακρύ ύπνο της - διάρκειας 100 ετών - και ολοκληρώνεται με τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα, μέσα σε ένα ονειρεμένο σκηνικό πλούτο που καθηλώνει τον θεατή και μια μαγευτική, σαγηνευτική χορογραφία, ερμηνευμένη ιδανικά από το κορυφαίο Tokyo Ballet.

Χορογραφία: Marius Petipa


Αναθεωρημένη χορογραφία: Munetaka Iida
Μουσική : Pyotr I. Tchaikovsky
Χορεύουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet

Ημερομηνίες & Ώρες έναρξης:
25 - 30 Δεκεμβρίου 2013 / 16:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Γ Ζώνη: €30
Β Ζώνη: €40
Α Ζώνη: €50
Διακεκριμένη Ζώνη: €65
Φοιτητικά-Παιδικά, Έκπτωση 30% επί της τιμής της κάθε ζώνης.